hills

Är irreterad över att det inte går att se the hills eller the city på mtv.. Började ju igår.. Jag har ju väntat på det..
Lite drama till vardagen liksom!
Ikväll blir det u-café!
Idag har vi bestämt praktikplats!
Jag och Linn ska vara i byn Mtae, leva som kvinnorna där!
Nu ska jag kila!


Planering

Idag har vi pratat en del om resan till Tanzania, praktikplats och dylikt!! Ska bli så kul!!
Vi tittade på lite diabilder från landet, då kom en del minnen fram sen familjen var där!
När vi åt minestronesoppa i Ngorongoro, när vi lekte med våra små hundar på stranden i Mombasa, när bilen nästan fastnade i vattengraven på vägen, äckliga "toan" som vi stannade vid under en bilfärd när jag hade hemsk huvudverk (dock börjar jag vänja mig vid sånna toaletter nu), Josefine som aldrig hade flätat vit hår innan, den svarta lucian, lukten av jord bakom huset, skålen som gick runt bordet för att tvätta händerna innan maten skulle ätas med just händerna, de gröna äggen och de glada männsikorna i det vackra landet!!! Längtar!!
Pappa som kollade på diabilder igår får inte gömma undan dom igen innan jag har tittat på bilderna från vår Afrika semester!
När det gäller praktik plats vill jag helst bo i en bergsby och leva som kvinnorna där eller åka runt mellan massaibyar, det sista sägs dock vara tufft... Vi ska bestämma imorgon.
Btw, ingen snö idag!

Snöstorm


Så här roligt väder har vi idag.. LITE tidigt för min smak.. Men många på skolan är ju överlyckliga över detta..
Hoppar löpturen med HÅTTT idag, känner mig inte jätte manad att ut och springa men ska nog vara med på stationsträningen!
Dagen har innehållt lite lektioner, planering av veckan och vårt u-café med inhandling!
Njut av det fina höstvädret där hemma!! För här kom och gick hösten väldigt fort..

Jag ser det snöa..

Då har man sett den första snön falla.. Några snöflingor på morgonkvisten.. Glad att jag inte ska bo utomhus!!

tv helg

Det har verkligen blivit en plugg och tv helg. Det kan ju vara ganska skönt att inte göra så mycket ibland, dock kan man ju bli lite rastlös men om man inte orkar ta tag i något får man väl skylla sig själv.
Igår blev det äntligen Ronja Rövardotter och denna kväll avslutades med filmen 21, om man vore så smart..
Handlar om en grabb som ska tjäna pengar på black jack när han inser att han inte kan få pengarna via stipenium. Själv ska jag ta tag i stipendie sökandet nästa vecka tänkte jag! Vore ju inte helt fel att bli lite finansierad så man inte är helt pank efter detta året.. men har verkligen inte räknat med något, då kan man ju heller inte bli besviken!
Har blivit erbjuden en ärofylld uppgift idag, jag och Josen ska dela ut vigselprogram på Elin och Fredriks bröllop på lördag!
Dags för en ny skolvecka först, utan indien gruppen för nu är det deras tur att bo i vildmarken, good luck!
Skönt att stanna på skolan!!
Nu blir det en dusch och bums i säng!!

plugg..

Idag var planen att jag skulle ha en pluggdag.. Men har inte kännt mig alls motiverad till att sitta och plugga.. Lite har det blivit iaf. Har tittat över min ekonomi och betalat räkning iaf, tvättat lite till också så några vettiga saker har blivit gjorda idag.
Vandrade över till jämte och lagade mat med Hannah idag, blev gott. Ska nog över till den borgen snart igen för lite film!
På fredag bär det av hem till Linköping! Ska bli skönt att komma hem!
Träffa Familjen inklusive Josen och Pussi! Sen måste jag hinna träffa Micis!! Men blir en fullspäckad helg till skillnad från denna lugna helg!



Saknar er

Ögongodis

Dagen spenderades i Östersund, Jämtlands enda stad.. :/ Museum är ju inte riktigt min grej men efter det åt vi på en indisk restaurang, mycket gott! Rullade nästan därifrån! Gick en sväng på stan med men inhandlade bara mat..
Kvällen har varit jätte mysig. Först blev det våfflor (Saknade Matilda) sen blev det filmvisning i gympahallen.  Crazy Beautiful, vi tjejer var nöjda med filmen iaf!! Lite ögongodis är ju aldrig fel.
Här är två hetingar som man kan se på vita duken



siffror och trådar

Igår hade jag tvättdag, det var mycket behövligt så nu på min sovmorgon har jag tagit ner all tvätt från det smockfulla torkrummet.. Det finns fortfarande nummer och trådar kvar i vissa plagg, så när dessa skymtar tänker jag tillbaka på Asiensemestern! För en resa i Asien är verkligen semester, äta ute varje måltid och lämna in tvätten på ett tvätteri. Får sedan tillbaka den ren, struken och med någon färgglad tråd eller ett nr i!
Nu ska vi snart åka till Östersund med kulturförståelsen! Gå på museum och hinner även med en sväng på stan!!
Kan vara nice efter några dagar i vildmarken!

För er som vill piffa till bloggen, designadinblogg.

Robinsson

Nu är jag tillbaka efter tre nätter på en öde ö, helt utanför civilisationen. Vädret kunde ju varit bättre, har regnat en del och varit kallt. Speciellt om nätterna i vindskyddet.. Men vi har levt på blåbär och varandras kroppsvärme!
Ska erkänna att vi hade en liten stuga som vi kunde krypa in i om kvällarna, riktigt mysigt hade vi det där!
En av dagarna kom Olle från skolan och gav oss en liten lektion i primitivt levande. Då plockade vi skägglav och gjorde stuvning av... slemigt..
På ön var det engelska som gällde until the sun went down.
Meningen med dessa dagar var:
-Lära känna gruppen som ska resa tillsammans till Tanzania ännu bättre
-Lära sig leva primitivt
-Njuta av den jämtlänska naturen
-Träna engelsak
Måste säga att det är skönt att vara tillbaka på skolan och duschen i morse var gudomlig!
Nu är jag mätt efter pizzan som serverades till kvällsmat, utan att man behövde göra upp en eld och trixa i kylan :P
Ikväll blir det vikingmöte, bak och idol!


Från storstadsliv till vildmarken

Nu sitter jag på bussen från Umeå tillbaka till Hålland. Har haft några kanon dagar i Umeå. Alltid lika kul att träffa er tjejer!
Har hunnit med några utekvällar och bio! Såg Flickan som lekte med elden. Jag var ju lite emot den första, män som hatar kvinnor... Talbok i bilen till frankrike var inte riktigt min grej så jag satt med ipoden i öronen medan resten av familjen ville åka längre för att den var så spännande.. Kan ju förstå nu vad de menade :P Dock visste jag ju att hon levde, en playlist måste tagit slut då så jag hann höra det ;) Tycker ettan var bättre än tvåan men alltid trevligt med bio!
När jag anländer tillbaka är det till att packa inför vildmarksdagarna... Kommer leva som förr, utan internet och laga mat över öppen eld.. Blir ju lite spännande!

Blondie

Sitter här i Ume i Maggies mysiga längenhet! Bussresan gick fint, var framme här i onsdagskväll. Då blev det lite film, prat och mys! På torsdag morgon kom även skåningen hit, Johanna!
Har hunnit med några vändor på stan. Jag har in handlat en klänning till bröllopet och ett underställ till vildmarksdagarna. Blev även kär i ett par skyhöga klackar, men höll i plånboken då :P
Nu är jag även en blondare version av mig själv. Johanna har haft frisörstudio här idag så båda jag och maggie har nya hårfärger! Har tagit en skön höstpromenad också! Igår blev det utgång med balibrudarna, blir till att tagga om och tagga till i kväll också!! :D
Snart dags att börja med kvällsmaten!
ciao

Kan klargöra ...

Kan klargöra att kajakbilden är från Australien och inte från Jämtland :P Emilie har inte joinat mig här uppe och det är inte så varmt att man har linne och hotpants på sig även om det var varmt igår :P Hade inte med mig kameran ut på vattnet, därför en gamal bild :P Några andra hade med sig kamera så kanske kommer bilder senare.
När jag ändå är i farten kan jag säga att den andra bilden är från Bali! Men snart ses vi igen!! Jag sitter på bussen nu, länstrafikens nätverk funkar inte så bra... måste nog logga ut nu, för nu börjar bussen rulla igen, sitter nog på någon bybos oskyddade nätverk...

Glada dagar


Mitt aktiva liv fortsätter! Idag efter skolan blev det kajak utflykt! Jätte mysigt! Vi var åtta från klassen och fyra utomstående. Paddlat ungefär 1 mil på spegelblankt vatten omgivet av fjäll och med en strålande sol! Stannade och gjorde mat över öppen eld (bara att vänja sig vid sånt för nästa vecka blir det vildmarksdagar). Kom hem ganska sent men har hunnit packa och göra läxan. Imorgon bär det av till Umeå!! Ska bli super kul att träffa tjejerna igen!!


HÅTTT

Idag kan ni kalla mig hurtbulle!! Efter ett besök på chokladfabriken med provsmak (det är inte detta jag menar med hurtbulle :P) och lite middag var det dags för HÅTTT, hållands tur och telemarks träning. Det är alltså försäsongs träning inför skidsäsongen :P Nu kan jag ju inte påstå att jag tränar för att kunna klara mig på ett par telemarksskidor utan mest för att komma igång igen!! Så skönt! Nu i efterhand iaf! Två timmars hård träning, Började med att springa 1km nerför, sen in i skogen en runda, lite övningar i uppförsbacke och sen springa 1 km uppför tillbaka :P Sen skulle vi in, eller först spurta uppför värsta backen.. Inne blev det styrka i stationer! Jätte kul!
Imorgon blir det kajak!!!

Annars har dagen bestått av lektioner och lite läxplugg i solen! Kan tillägga att våra element äntligen fungerar!! och att det inte är bäcksvart förrän kl 21 ute!

TANZANIA

Nu har jag köpt biljetter!! Så VÄRT!! Tanzania i 9 veckor, 31jan till 7april!!! Skönt att slippa de värsta/de bästa skidmånaderna!! Har övat lite swahili idag med så jag ska klara mig!!
Pluggat lite annat också.. Sen åkte vi in och köpte godis! Har saknat pappas lösvikts- fredagsgodis!!
Ikväll ska vi nog baka kladdkaka! Och snart blir det top modell på TV!

Bilden är från Thailand, men kommer nog hinna med lite bad i Indiska oceanen också!


Åre nightlife

Nu är jag hemma från en utekväll i åre, blev en tidig kväll om man jämför med en utekväll i linkan!
Var väldigt trevligt iaf! Satt och hängde på ett ställe först och sen gick vi ut och dansa, gratis inträde, så sjukt värt!!
Var först mest folk från Hålland men sen kom det en hel del annat folk.

Hannah har gjort min fina sminkning! men nu ska jag sova! Imorgon blir det pluggdag..
God natt!!

Första gången..

Igår gick vi på speeddate i gympahallen! Första gången jag provade på det. Men vi tog det mer som en rolig grej och att lära känna varandra! Så det var riktigt trevligt!
Idag har vi liftat in till åre. Första gången jag provade på det. Gick riktigt bra. Vi gick en sväng på stan, köpte dock inget.
Sen spelade vi lite vollyboll men det var inget kul.. lyfte lite skrot men tröttnade på det också..
Ikväll ska vi prova på åres uteliv!! Så ska hoppa in i duschen nu!

Inte som vanligt

Kvällen igår var väldigt trevlig, sjukt bra livemusik och gott (gratis) fika blev det!!
Skoldagen har också varit bra! Gick som bohem ("någon som har hängt för länge i sydostasien") och sanningen är ju att man gick klädd så där :p när man inte hade bikini!
Var underhållande att titta på alla idag, speciellt vår lärare som kom utan mustach och med kavaj!
Sen har jag tagit tag i min del av städningen av borgen, skönt att ha det avklarat!
Nu är det helg!! Kommer dock behöva plugga lite i helgen..
Annars får vi se vad som händer, kanske speeddate ikväll :p haha!
På onsdag åker jag till Umeå!! weiii! reunion!
ha en bra helg gott folk!

Kan det bli en kulturkrock med en Hippie?!

Idag har vi påbörjat den första fristående kursen, kulturförståelse för min del! Tror det blir en bra kurs. Läxan till imorgon är bla att INTE komma som sig själv. Vi ska alltså klä oss så som vi inte brukar. Men man har ju inte direkt "utklädningskläder" med sig. Så tror jag ska klä mig som hippie, har ju mina sjukt sköna oranga thaibyxor med mig och bandanan!!
Idag var första gången vi fick, enligt mig, äcklig mat.. Ärtsoppa.. Men vi fick blåbärspaj till efterrätt som vägde upp. Är musikcafé ikväll med!!
Har tagit tag i mitt liv lite idag, bokat massa tågbiljetter och formulär för stipendium.
Kommer hem på kvällen 24okt och är hemma till 2nov!! Sen ska jag hälsa på Emilia i Sthlm i samband med lite studiebesök! Blir sjukt nice!

Hippies i Australien!

pics



Lite bilder från fjällturen.
Dagen har varit som vilken skoldag som helst.
Nu ska jag kila till Svea och se Idol!


I had a dream

Drömmde inte om whiteheaven beach. Drömmde tydligen nått hemskt, jag minns inte. Men min roomie hade vaknat av att jag skrek... upps.. inte vet jag vad jag skrek om.. Men var nog ingen vacker dröm..

Idag började vi dagen efter frukosten med att gå en mil, broarna runt! Längs inlandsälven.. Men vi fick tyvärr inte se ristafallet från andra sidan som vi ville, det är tydligen ännu större där..
Sen har vi dukat och dekorerat inför middagen!
Havets läckerheter. Jag åt havskräfta för första gången! Riktigt gott faktiskt.. Jag behövde ju dock en lektion i hur man gör, inte det lättaste. En jätte god fisksoppa åt jag med och lite annat.
Sen var det llite underhållning med. Trevlig kväll!
Nu ska vi snart titta på idol!!

Vikingborg

För vissa är det tydligen väldigt svårt att röja bevisen på att man har vistats i köket.. Detta och lite annat har vi ikväll haft krismöte om i borgen.. Med undantag på att borgen ofta ser ut som ett svinbo så är det väldigt trevligt här!! Man får väl vara glad att man är lite härdad från aussies glada hostel dagar. Kan meddela Emilie att jag inte varit med om en så vidrig disk här som på rainbow beach :P Inte heller en sådan syn som på bondi beach.. Men hostel har ju sin charm!


Imorgon ska vi ha arbetsdag, jag har valt (det slappaste) duka inför kvällen!
På kvällen blir det nämligen finmiddag! Havets läckerheter! Ska väl kanske piffa till mig lite med för ovanlighetensskull!
Btw så är det min (+2) städvecka... Så Kanske blir fint i 10minuter i slutet av veckan iaf på vår borg, vikingborg!

God natt!! Ska drömma om Whiteheaven beach inatt!! :D

Habari gani?

Idag har vi börjat läsa swahili! Ska bli kul men svårt att lära sig ett helt nytt språk.
Vi har även tittat på flygbiljetter!! Snart bär det av!!
Kommer stanna i Tanzania en bit in på påsklovet också, kanske glassa på zanzibar!!
Har tänkt söka lite stipendium till resan, hade inte en tanke på det innan men vore ju sjukt nice med lite extra cash!

helgen

Nu har jag precis läst läxan!! Det har blivit en lugn helg, två filmkvällar, nyckeln till friheten och forest gump! Ikväll snodde jag åt mig tv och tittade på top modell!! Har faktiskt gjord en del duktiga saker denna helg också, tvättat, städat och lagat mat. Blev riktigt god mat om jag får säga det själv och några matlådor blev det också! Sen har vi plockat blåbär, fanns nästan inga.. spelat lite spel och slappat! Har även fått mitt hår toppat, Pernilla fick ställa upp som frisör! Tack!
Men måste ju säga till Josen att jag inte skulle tacka nej till detta håret..

.. men vill att mitt hår ska va så :P
Har tittat på lite klänningar på internet idag..

Tycker denna lilla rosa var jätte söt men är sugen på att ha balklänningen utan underkjol.. men tror inte man får ha långklänning?! Någon som har tips på en fin klänning?

storstadstjej?

hej gott folk!
Har haft ett långt samtal med Josen idag, då saknar man ju dig och allt annat där hemma lite extra..

Saknar faktiskt storstadslivet. Är ju inte van att leva som en friluftsmänniska.. haha.
Vill ju åka till sthlm med på Jimmy Choo for H&M den 14 nov men blir nog inte så..

Jag brukar faktiskt inte få shoppingabstinens men känner nästan av det nu.. Men kommer väl mest få investera i underställ och annat tråkigt :P Måste dock inhandla en klänning till ett bröllop i oktober!
Nu ska vi ut och plocka blåbär :P
på återseede!

Ut på tur, aldrig sur!

Jag har..
Hållt en krokodil
Ridit dromedar
Klappat lejon
Ridit elefant
Blivit stångad av en ren


Leif är blind och har blivit utstött av sin flock..
Men finns mer att uppleva, håller med mina vänner!!

Vi har varit på fjälltur i tre dagar. På storulvån. Bodde på en fjällstation så vi har fått sova inomhus i sängar och ätit hotellfrukost! Något som jag är glad för!!
Vi har gjort två toppturer, måste säga att Sverige är fint! Sen har vi plockat bär och svamp. Bastat och pratat! Några sköna dagar.
Igår när vi kom hem kännde jag mig febrig och sov hela em och kvällen, men det gjorde nog gott för idag mår jag bättre.

Lite blåsigt var det på toppen..


RSS 2.0