Interiör

För att inte trötta ut er med alla turkosa foton kommer här lite inredning! Zanzibariskt operahus ;)

uppis

Vi lever och har det bra! Vi har varit hemma i Jambiani och transkiberat, åkt 2h till Stone Town för en intervju åkt två timmar vidare till Nungwi, haft one-day-off, haft två intervjuer i Nungwi, hängt på Italienskt resort för att titta på masai uppvisning (och italienskt turist beteende!) och hängt med personalen, åkt tillbaka till ST med vår trevliga host (1h!) och nu befinner vi oss på ett internet fik! Vi ska shoppa lite innan vi tar dallan hem. Helgen blir transkibering för hela slanten eller kanske en matlagningslektion på restaurangen på fre!

Paje by night


Lämna ett fotavtryck!

Tycker det är lite tyst med kommentarer.....
Igår var första dagen som vi inte badade i havet... Vi satt istället och traglade med transkibering av intervjuerna, vilket känns som ett oändligt arbete...
Fortsättning av arbetet ska snart påbörjas och vid två blir det helg, sol och bad, lunch och sedan tänkte vi promenera till Paje för kvällsmat, en öl och förhoppningsvis lite trevligt folk!

gårdagen

Igår klädde vi oss propert för vår tredje intervju. Direkt efter rök kläderna eftersom bikini är det enda plagg som går att ha i denna värme. Idag ska vi transkibera våra tre intervjuer. Jag har blivit lite förkyld så ska försöka hålla mig undan från solen idag...Kansek måste dricka lite fler fruktsmooties/juicer/lassi för att bli frisk med!

Vardag

Livet här börjar bli vardag så många saker förvånar en inte längre. T.ex. att kossor och getter går löst på gatorna eller att det en kväll är strömavbrott mellan 19-20, nästa kväll mellan 20-21 och tredje kvällen slipper man (förhoppningsvis) strömavbrott, eller att apor springer i trädgården. Tidvattnet är ett annat fenomen som påverkar vår vardag, det varierar väldigt mycket från dag till dag, kommer vi kunna gå till en viss restaurang eller är det högvatten? Ska vi bada på fm eller eftermiddagen?

Söndag och sedan ny vecka!


I söndags åkte vi dalla-dalla in till ST där vi tog en chokladshake i väntan på våra vänner. När vi mött upp med dem åkte vi iväg för att göra en kryddtur! Mycket trevligt och massor god mat!
Sedan åkte vi upp till Nungwi för lite sol och bad och titta på solnedgången!
Innan vi tog taxi tillbaka till Jambiani stannade vi i ST för indisk middag!
I
Gårdagen passerade ganska obmärkt men idag har vi däremot haft en framgångsrik dag med två intervjuer! Mycket intressant! Vi tog taxi imorse men har promenerat ca 1mil tillbaka längst stranden! Min snäcksamling har dubblerads sedan bilden togs och Elin uppskattar den till 3kg....

Helg i paradiset

Idag har varit en mycket trevlig om än otippad dag. Runt lunch knackade det på vår grind och där väntade en överraskning till oss! En kille hade bakat kokoskaka till oss som avnjöts på en kanga på stranden! Livet är hårt som student ;) I em gick vi ner till stranden igen för ett dopp, påväg upp blev vi hejdade av två killar som ville ha tips på restaurang! Vi tipsa om "Sale & Pepe" och de föreslår att vi ska göra dem sällskap, sagt och gjort! En god middag med trevligt sällskap! Imorgon åker vi in till ST för att casha ut pengar, åka på kryddtur med våra nya vänner och ev. gå på festival på kvällen!

Chakula


Stone Town

I måndags gick vi upp vid 6.00 för att hinna laga chapati innan dalla-dallan mot ST skulle gå vid 7.30. Vi satte oss på en inte så full (för en gångs skull) dalla-dalla för att 2h senare vara framme. Vi skulle ha vår första intervju vid 13.00. Vi lyxa med en chappucion vid hamnen och shoppade sedan lite i gränderna. En halvtimme före avsatt tid var vi på plats på hotellet för intervjun. Vi fick dock vända hem utan en intervju då personen var hemma för att vårda sjukt barn.... Bättre lycka nästa vecka!! Vi köpte grillspett och bröd för 4kr och åkte hemåt. Dalla-dallan tog en ny väg så vi missade vart vi skulle hoppa av, så det blev sightsing i byn istället och 2,5h resa... I veckan har vi läst lite litteratur och idag har vi börjat skriva på litteraturdelen.
P.s. under tiden biderna laddade upp har vi hunnit med ett kvällsdopp! d.s.

Home away

Jag kan inte klaga över tillvaron! Har t.o.m. fått två nya vänner Flick och Flock aka Nemo Jr och Findus Jr!

På vår gata i byn

Vi började dagen kl. 7 då till och med jag vaknar automatiskt. Efter en stund klädde vi oss och gick ner till stranden för en joggingtur, första träningen på nästan 1 månad.. Jobbigt då solen redan gassade men ändå skönt! Sen gick vi in till byn för att handla frukost. Runt 10 var vi redo för plugg men oj vad jobbigt det är att sitta med datorn och svetten bara rinner... Vi har iaf bokat in första intervjun på onsdag. Sedan har vi mest lagt upp en liten plan och mailat hotellen för att boka tid. På em blev det ett bad i ett kokhett hav!
Nu ska vi snart gå för att äta middag och göra en "test-intervju" med varandra.

Nungwi na Kendwa

Nu har vi varit på Zanzibar i drygt en vecka. Första veckan kallar jag för aklimatiserings-period, en period då jag haft tid att studera livet som turist! Elin har varit på egna äventyr i Kenya så jag möte upp med Viola! Vi åkte upp till norra zanzibar där solen har stekt varje dag och havet har bjudit på badvänliga temperaturer. Vi har solat, badat, snorklat, ätit, sovit, promenerat längst stranden, övat swahili och jag har fått (första) omgången av orolig mage med allt vad det innebär. Idag har jag kramat hejdå till Viola som åkt hem och jag och Elin har återförenats i Jambiani! Här går livet i "pole pole", middagen anländer ca 2h efter beställningen är lagd men gott är det, fisk med cocosnötsås kryddat med kanel, curry och kardermuma!! Imorgon börjar "alvaret".
 

Framme!

Nu är vi framme på kryddön och Stone Town! Resan hade en lite nervös start, tågen fick nämligen inte köra över öresundsbron pga signalfel så alla fick gå av för att åka ersättningsbuss, problemet var bara att det var flera tusen pers som tängdes om 1 buss i taget.... KAOS. Elin var klock och tog taxi medan jag var snål och fick tjata på en kille i gul väst för att komma med... När Elin väl var framme på flygplatsen (utan fungerande telefon) började hon leta efter mig som givetvis inte hade kommit så långt, så mitt namn ropades ut i högtalarna och jag missade det.... Vi fann iaf varandra och hann gott och väl med flyget. I Istanbul träffade vi Ida och hennes pojkvän så vi hade en väldigt trevlig mellanlandning! När vi väl landat i Dar, fixat visum och ska åka vidare till Zanzibar sätter vi oss på propellerplanet längst bak, då kommer flygvärdinnan fram och frågar om vi inte kan sätta oss längre fram, "Vi måste balansera planet", vi landar iaf säkert i ett mycket behagligt klimat!
Efter nästintill ingen sömn på resan så har vi varit väldigt trötta idag och hunnit med två powernaps! Vi har även fixat telefonkort, pengar och promenerat runt i de små gränderna. Pappa bjöd även på en god lunch vid hamnen (Tack!). Imorgon åker vi till Jambiani för att få nycklarna till vårt boende och träffa Viola!
På återseende!

RSS 2.0