aventyret har borjat...

Vi ar framme i hong kong efter en mindre onskvard resa hit. Nar vi val kom in till stan blev det problem att hitta boende, men i ett skabbigt krypin ska vi nog kunna sova gott inatt sa trotta som vi ar. Bagaget har vi inte fatt annu, de vill inte svara i telefonen.
Servicen har inte varit pa sa hog niva hittills, Moskva var nog varan mardrom. Flyget var en timme sent fran kopenhmn men vi landade sa vi hade 25 min till planet skulle ga, men inte hjalpte det. Ryssarna i transfer disken tyckte att vi skulle vanta.. Det fanns tydligen inga platser pa vart plan. Vi hittade en svensk familj och en familj fran taiwan som bodde i danmark som satt i samma sits. Vi kom att forlita oss pa varandra de senaste dygnen. Det hjalpte inte att sta och harja vid disken, man blev bara ignorerad och ett tjat om att vi skulle vanta. Efter cirkus 3h fick vi hjalp. Efter ca 4h var vi pa ett (vad vi trodde) hotell. Vi akte skapbuss dit och blev sedan visade till vara rum. Maten fick vi pa rummet. Nar vi senare skulle ner i receptionen trodde vi att vi hade blivit senila da vi inte hittade hissen, efter ett antal rundor pa vaningen gav vi upp och forsokte prata med den ryska vakten som tydligen vaktade oss, ingen respons. Helt noncalant. Efter ett tag insag vi att vi var instangda. Kom inte ner eller kunde oppna fonstren. Fangelsecell...Nar vi pa fm fick aka tillbaka till flygplatsen och kom in pa terminalen fick vi en frihetskansla, vi hade ju varit instangda och overvakade hela tiden..
Nya biljetter fick, ett nerbyte, vi fick aterigen flyga med airfloat istallet for air china. Detta innebar inga egna tv-apparater, enda nojet med att flyga. Massa turbolens var det ocksa, men fram kom vi. En vantan i Peking pa 8 timmar var det som gallde. inte kunde vi sova eftersom ingen hade stallt om sig i tiden. Vara danska vanner kunde som tur var mandarin och kunde guide:a oss, speciellt i jakten pa bagaget.
Framme i hong kong, hungriga och trotta har vi mest dragit runt. Hoppas pa en battre dag imorgon!

Kommentarer
Postat av: Livet

Stackare, hoppas att resten av resan blir bättre! Pusskram!

2010-12-18 @ 19:06:36
Postat av: Johanna

Men usch, skönt att ni äntligen kom fram! =) =)

Tänker på er, hoppas ni får en bättre resa framöver. pusspuss å hälsa mannen!

2010-12-19 @ 10:22:20
URL: http://lifeisajourneyjb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0