Vagabond

Jag har i klassen fått ryktet om mig att jag har rest mycket. Själv måste jag säga att jag inte har rest tillräckligt. Det är ju sant att jag gärna flyr de svenska vintrarna och byter ut slasken mot en sandstrand. Vi får väl sammanfatt det hela med att jag är gammal och vis och har hunnit med en del sedan studenten. Saknar livet på resande fot, har tittat på lite bilder idag, så sjukt kul vi hade det!!
Men snart bär det av igen!! Längtar nått enormt men samtidigt får man ju ut mycket mer av resan med för- och efterarbete!
För mig är det ju ett äventyr att bo såhär långt norrut :P Har ju varit lite orolig för om jag ska klara av kylan och snön.. Har nu hittat ett gäng som inte åker skidor, så vi kan hänga tillsammans i barnbacken!! Är en lättnad! Sen att få snö istället för blask är ju positivt! Vi har även mycket ljusare här än hemma, ännu iaf..

Kanske blir en vagabond en dag.. Vågar nästan inte säga att jag nog vill ut och resa eller hänga på nått varmt ställe nästa år också innan jag börjar plugga på uni.. Tiden får utvisa. Reseberoende blir man lätt iaf!
Vissa vet vad jag snackar om!

upsidedown

Jag har nu befunnit mig på Hållands folkhögskola i en vecka. På ett sätt känns det som jag har varit här jätte länge, antagligen för att det har hänt så mycket nytt. Vet inte om jag riktigt har fattat det.. Blir lite lägerkänsla. Nu sitter jag ensam på rummet och bara chillar, ganska skönt faktiskt.
Igår hade vi friluftsdag! Åkte först en sväng med buss för att se oss omkring i trakterna sen stannade vi vid en sjö för lite aktiviteter, mat och för att lära känna varandra.

Mitt lag

På kvällen blev det fest, Jag trodde det var.... Maskerad. Det var riktigt kul, dansade oss svettiga i mössa och underställ...

..Jag trodde det var afterski!

Var är snön?

Idag blev det en lugn morgon med lite sovmorgon och en film. Vid halv tre åkte vi in mot åre.
Det har varit cykeltävling som vi kollat in. Tittade även när de körde "down hill", de cyklar ner för skidbackarna. Galet. Blev en liten fika däremellan.

Observera att fotot INTE är upp-och-ner..

Nu ska jag kila. Ciao

Träningspass

Dagens äventyr var när jag och min granne skulle åka och handla inför helgen. Vi tänkte utnyttja våra cyklar nu innan snön kommer. Börjar med lite "down hill" för att pumpa däcken. Sen bar det av på en lantväg, som sedan tar slut och man tvingas köra på E14 där folk kör som idioter "hastighetsskyltarna är väl bara till för turister?!" Vi överlevde och svängde av mot ICA, nerförsbacke, skönt! Handlar lite, eller ganska tungt blev det. Packar ryggorna och hoppar upp på cykeln igen. Backen går nu uppför... i 1 km.. brant. Kunde ju knappt andas när vi nådde toppen.. Snacka om att jag är otränad.. Ett problem som jag har tagit tag i ikväll. Vi har spelat vollyboll hela kvällen!

Har precis snackat med Josen, update hemifrån! Mycket trevligt!
men nu ska jag släcka och sova, har nog varit en tillräckligt jobbig roomie för ikväll...
Sov sött!


Ronja Rövardotter

Vid ristafallet är filmen Ronja rövardotter inspelad, lite coolt! Så nu får ni kolla in den!
Igår hade vi inspark med klassen. Vi gick först till fallet och sen längs älven. Lite längre fram fick vi bada och åka med en bit. Jag var dock inte i så länge, kroppen domnade bort efter två sekunder men de sa att det var 15 grader. Sen blev det varmare bad. Vi badade vinterbad och bastu! Riktigt mysigt!

Igår hade vi även lite borgarmöte (internat). Städschema och annat kul..
Idag har vi börjat med första kursen, missionskunskap. Till och med fått en liten läxa..
Idag fick jag post!! Från syster!! Tack så mycket!
Ikväll vet jag inte vad som händer..


Skolstart

Då har skolan satt igång.. Har haft samiling med klassen, 22 st är vi i u-linjen.  Läraren tror jag kommer vara bra och klassen lika så. Har inte hängt med så många u-are hittills men imorgon blir det lite inspark så vi ska lära känna varandra. Finns lite folk från Linköping som går här, dock ingen jag kännde igen. Desto fler att lära känna när man inte känner någon sedan innan. Nu står alla i kön till dator-Jesus, men jag kan ju vänta eftersom jag redan sitter på nätet!! Vi kommer inte kunna ha spotify sen, hur dåligt är inte det? jag som inte har med mig några skivor eller någon musik på datorn.. 
Maten är so far so good, snart mat igen.. 16.45, ni som känner mig vet att det är LITE tidigt för kvällsmat, men vissa klarar ju det ;)
Btw, alla åker skidor... HJÄLP. Har inte hört någon som inte gör det. Eller ska hänga med tjejn från Taiwan, hörde att hon såg snö för första gången för ett år sedan. Ska utforska saken, så kanske vi kan ge oss ut i backen tillsammans..
Men lite ångest över skidsäsongen har jag varje dag..
Vi får väl se hur det går med den saken.. Men i vår har jag nog inget val, då ska vi ut med klassen och testa telemark..
Vad har jag gett mig in på.. Känner mig mer hemma i Tanzania än i skidbacken.
Ännu ingen snö så kan nog vara lugn en stund till...
Nu ska jag iväg och käka.

Ristafallet

Här är vår utsikt!

min roomie tvåa från höger!

Första dagen

Lite mogon ångest, vad gör jag i vinterlandet Åre?! Sen lite seperationsångest.. Hej då mor och far, ses snart igen. Sen livrädd, tänk om jag inte får några vänner. ..
Nu kom min rommie!! Blir nog bra!!

Ska väl ut och reka lite sen, kanske kommer någon bild på vattenfallet som dånar här.
Imorse blev det frukost på mamma och pappas hotell, blev tillochmed bjuden. Buffe blev det, orkar dock inte ge en exakt beskrivning av vad jag åt ;)

Ger en uppdate ikväll med om jag inte är allt för upptagen!

ohh jag var 21 år.. märker du hur fort det går?

Då var man 21 år fyllda.. Jag som vill vara "forever young".  Men jag hoppas att detta kommer bli ett toppen år.
Nu är jag på plats i mitt nya rum på hållands folkhögskola.. Någon roomie har jag inte fått ännu. Ganska skönt att få dona lite själv först.
Födelsedagen har ju mestadels spenderats i bilen. Från Hudiksvall hit. Imorse fick jag lite paket på sängen sen bjöd ingrid på frulle och sång och ett paket till! Sen bar det av! Vi stannade och fikade på vägen med.
Jag har packat upp alla saker och inhandlat lite, så nu är det lite mysigare än när vi kom!
På kvällen åkte vi in till Åre, mamma och pappa bjöd på en god middag på en mysig krog. Oxfilé och potatisgratäng och hallonsorbe med passionsfrukt till efterrätt! Nu ska jag snart krypa ner i min nya säng..

Tack till alla er som Grattat mig idag!

Vi är på väg..

Nu är jag i Hudiksvall, nerbäddad i en egen säng efter en god middag. Vi stannar hos mammas vän en natt innan vi åker sista biten till åre imorgon. Resan har gått bra, sov hela vägen till sthlm.
Egentligen fick man inte komma in på internatet imorgon men det löste sig iaf, så jag kommer väl vara ensam där imorgon kväll.

De sista dagarna hemma har det blivit alldeles för många farväl.. hate it. Men mina vänner är alltid välkomna att hälsa på!

Kommer ju sakna vissa lite extra mycket... ♥


Sista kvällen hemma i linkan blev riktigt mysig! Fick ännu fler födelsedagspresenter med!! TACK!
Idag är sista dagen som 20 åring.. Ålderskris!

på återseende, god natt

So far away..


Har slutat på osten och ute skiner solen!
Skulle ju egentligen jobbat min sista dag idag men eftersom jag har ställt upp så mycket på det bygget fick jag ledig idag!! Har en del att göra. Har rotat fram mössor, kängor och backpacken. Imorgon bär det av mot Åre.
Jag är torr som ett russin och borde egentligen ta en skrubb och ut och sola lite, brännan håller på att försvinna.. men jag ska ju ändå gömma mig bakom varma kläder.
Hoppas på att det blir ett toppen år. Känns ju lite väl långt bort men ska samtidigt bli spännande att åka dit på egen hand. Har ju varit och fart en del men har ju alltid haft någon nära med mig. Får se till att vara duktig med bloggen så ni här hemma har lite koll på vad som händer!

Korten är från mammas land! mamma, dit land och dina blommor ÄR jätte fint!

Igår hade jag lite avskeds- och födelsedagsfika. Josen hjälpte mig som värdinna!
Tack för en toppen kväll! Och för presenterna!

Nu ska jag packa lite till och sen åka in till stan och återlämna bueger king nycklarna..

Bakdag!

Har bakdag här hemma med Josen :D Blom skulle ju komma och joina mig men fick sällskap av Josen istället! Hon finns ju här i ur och skur!  Just nu är tårtan inne i ugnen!! Har redan bakat cockis! Imorgon blir det avskedsfika och lite födelsedagsfika med mina nära och kära!! Synd bara att alla inte kan komma..
Ska hur som helst bli kul imorgon, lite sorgligt också.. Är alldeles för långt till åre..


Vissa lyckliga personer får smaka imorgon!!

packat, men långt ifrån klart..

Vad packar man om man ska bosätta sig i åre ett år?! Går inte så bra för mig..

Måste säga att skadeglädje ibland känns riktigt bra, tex att det hade varit kaos förra veckan i desserten.. Då kanske de inser att någon måste ta lite ansvar och allt vad det innebär..
Tillbaka på osten idag iaf, får välkomna faster till arbetsplatsen också!

Ska återgå till packandet nu..
ciao

fem minuter över

Kommer en resume om vår fantastiska semester lite senare, har inte den orken nu.. Försöker iaf ladda upp lite bilder på fejan, men går väl sådär..
Har så mycket att stå i denna vecka att jag inte vet var jag ska börja, så då blir inget gjort istället.. Flyttar så snart och jag har inte ens fattat det..
Igår blev det fest i Emilie och Patriks nya lägenhet, det var nice! Sen blev det häng på 55:an. Kvällen spenderades med ett härligt gäng!


Charter!

Nu sitter vi i Tunisien! Vi har det jatte bra, vi har inte haft ett moln pa himlen sedan vi kom hit. Stranden ar fin, men det ar smockat med folk och vi ar i princip de enda turisterna. Vilket innebar att vi ar en turistattraktion for manniskorna har.. Imorgon ska vi testa att aka till en annan strand. Hoppas allt ar bra hemma ocksa. Nu far jag panik pa detta tangentbord sa jag ger mig for denna gang... Kramar fran Afrika

Pics från gårdagen


row row row your boat

Tunisien i kväll!!! Wiiiie!!
Hade en sjukt mysig kväll på micis land igår! En händelserik båttur! Först åkte vi med ankaret i....
..Sen fick vi slut på bensin...  "Vi ror" Haha, skit bra att ro en stor båt med plaståror som tillhör en gummibåt :P
Speciellt om man har en oändlighet hem!!! Vi åkte mot land och snylta lite bensin istället!!
Sen blev det bad, god mat och spel!!!
Bilder kommer kasnke, har inte riktigt tid nu..
Måste packa... Åker snart!!!

Tunisien here we come!!!!

Nu är det bokat och betalt!! på fredag bär det av!! Ledig på fredag med så väntar med att packa till dess!!
Idag har jag jobbat, hann klart med alla ordrar trots allt... sen bar det av till stan och resia!! Wiiiee!!
Lekt med Blom idag med!! Alltid lika trevligt! badade i ån och sen åkte vi hem till honom och chilla lite innan han skulle iväg och jobba på platens.
Imorgon ska vi till Micis land och bada och åka båt med ett skönt gäng!!
SEMESTER efter morgondagens arbetspass!!
Haha, idag är jag glad!

åskmolnet skulle försvinna med lite solsken

Har kännt mig allmänt tjurig och lättirreterad idag.. Det fick alla på jobbet ta del av.. Nu när jag typ är boss måste jag ju tjata på alla med. Efter jobbet blev det jakt efter en resa nästa vecka. Hittade en billig och bra men var ju bara jag som var redo att boka.. obeslutsamma vänner.. en ser ut som det blir den iaf nu!! hoppas bara att den finns kvar.

Jag har fortfarade inte löst frågan om antalet barer och mudbad i Vang Vieng.  när jag var där var det 6 barer och ett lerbad iaf!! sjukt kul. Men fanns fler barer som var stängda när vi var där.


Vang vieng, big time!!
Kanske Tunisien på fredag!!!


nedräkning

8 dagar, 64 timmar, kvar på osten.
4 dagar kvar till semester.
4-6 dagar kvar till sol och bad, vi MÅSTE komma iväg! Så kul jag och de bästa chicksen kommer ha!
19 dagar kvar som 20 åring.
19 dagar kvar i Linköping.

city beach och vingåker

Fredag natten blev lugn på jobbet. Resulterade dock i att jag sov halva lördagen. Sen hade vi mini reunion med nv3d, eller snarare med ett gäng sköna människor ♥ Träffades vid linköpings fin fina city beach! Sen blev det platens!! Och givetvis ingen utekväll utan ett besök på burger king.

Idag har mamma, micis,jag och våra systrar varit i vingåker, på factory outlet!!
Jag shoppade lite iaf, ett party linne, en kofta och så har jag tagit mig i kragen och köpt en vinterjacka... Skulle ju dock hellre vilja springa omkring i en bikini på en varm strand!!

Josen, min biatch, du är alltid välkommen!!


RSS 2.0