Shopping


...och så lite smycken såklart!

Bilder från resan


Nu är jag hemma i ett blåsigt,regningt och mörkt Halmstad. Resan hem gick bra, även om det tog sin tid.
Jag har haft det jättebra i Tanzania och tänkte bjuda på några bilder nu!
Enjoy!

Mtae

Igar gick jag till Mtae, byn jag var i for tva ar sedan!! Soligt och fint pa vagen dit och vi gick pa drygt 1h. Val framme besokte jag Talitha och Andereas och deras barn, hade med mig ett foto pa dem som de skrattade gott at! Sen gick vi till kyrkan, 3h lang gudstjanst var pa tok for lang.... forstod ju inget heller, tur att dom sjunger en del! Blev givetvis upptvingad for att skanka pengar ocksa..... Hur som efter tre timmar och en auktion blev jag bjuden pa mat hos mina bekanta. Sedan gick vi till Ally, en guide som jobbar har, dar blev vi ocksa bjudna pa mat :P sen gick vi hem i regnet...
Idag har jag gjort en liten intervju med en politiker i byn och sen har vi pysslat med vart pappersprojekt! Inget regn idag, so far!

Bara for att svenskar bryr sig - vadret

Det ar har sasong for de "short-rain" , det innebar att det har regnat varje dag sedan jag kom hit... Tack och lov har det inte stort sa mycket da det ar kortvarigt eller pa kvallen/natten. Allt i mitt talt kanns fuktigt och jag har dragit pa mig en forkylning. Eftersom vi befinner oss 1900 moh blir det kallt pa kvallarna och ar ganska svalt i ovrigt, men nar solen tittar fram kan det bli riktigt varmt och skont!!

Idag har vi varit nere i byn, pa skolan och pa marknaden. Vi at lunch i byn hos en mama. Sen har vi fortsatt vart pappers-projekt, med lite strorre framsteg idag!
Nu ar det snart dags for kvallsmat!
Badaj!

Uppis!

Idag har vi varit i regnskogen och vandrat bland vattenfall och stora trad :) Pa eftermiddagen har jag och en hollandska tillsammans med en kille fran byn startat ett projekt, vi ska tillverka papper som sasmaningom ska omge egenproducerad tval. Vi har redan borjat tillverka utrustningen vi behover, det blir kul! Manga globerouters ar har nu nar lodgen ar fullbokad, som delar sina reseminnen. Ett hollandskt par har salt sitt hus, sagt upp sin jobb och gett sig ut pa resande fot! Sedan ar det ett sveskt par som lagger alla sina pengar pa resor! Haha, mamma och pappa kanske inte tycker att de har bra inflytande pa mig :P
Det ar iaf spannande att vara har och jag tror jag kommer komma hem med nagra erfarenheter och kunskaper iaf! (och en brand nasa!)

Mambo, Poa

Ikvall kunde man sta under den bara himlen och se bilxar fran fjarran lysa upp himlen, samtidigt som det var stjarnklart over Mamboviewpoint eco lodge! Det ar dar jag befinner mig nu. Jag bor i talt, vaknar med en fantastisk vy, far maten serverad och fora en rad intresssanta konversationer! Idag har jag kollat in ett nytt projekt, ett gasthus for manniskor med mindre planbocker, sen har jag fatt en rundtur pa lodgen och aven tagit en promenad i byn. Jag tycker det ar viktigt att faktiskt ga runt i byn en del, aven om man ar lite utpekad som mwazungu (viting). Jag tycker dock att jag fick mest positv respons, folk halsade, valkomnade mig, ville bjuda in mig, sa "unapendeza" o.s.v. Givetvis ville barnen vara med pa kort, aven nagra vuxna (jag var dock lite forsiktig med kameran da den ger blandade kanslor..). Sen var det vissa som kollade lite mer suspekt pa mig och fragade om pengar.. Imorgon ska jag ga en guidad tur till Mambo footprints, tillsammans med tre gaster som ar pa familjebesok hos agarna. Jag har lite andra planer pa vad jag vill sysselsatta mig med, utover samla fakta till min artikel om ekoturism pa mamboviewpoit, innan jag aker ner till Dar igen! Allt ar bra med mig, sa ni vet!!

Wild in Africa

En vecka, sen Afrika!

RSS 2.0